Dementie :

Dementie : "Een groot voordeel van dementie is dat je elke dag nieuwe vrienden maakt!"

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor aandoeningen die gekenmerkt worden door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens (waaronder het geheugen), stemming en gedrag. Dementie kan iedereen overkomen en wordt veroorzaakt door verschillende hersenziekten.

 

Kenmerken

De specifieke kenmerken van de verschillende combinaties worden bepaald door de aard, lokalisatie en ernst van de afwijkingen in de hersenen.

 

Actief beleid

Realiteitsoriëntatietraining richt zich op het verminderen en vertragen van de desoriëntatie in tijd, plaats of persoon die vaak bij dementerende ouderen voorkomt. Dit wordt gedaan door voortdurend en herhaaldelijk juiste informatie aan te bieden, verkeerde uitspraken en / of handelingen systematisch te verbeteren en de dementerende oudere te stimuleren tot zelfstandig gedrag en zelforiëntatie.

 

Dezelfde basisinformatie wordt regelmatig aangeboden, waarna er herhaaldelijk beroep op gedaan wordt. De dementerende oudere wordt dus eigenlijk zoveel mogelijk met de realiteit geconfronteerd.

 

Referentieverpleegkundige

Onze referentieverpleegkundigen staan u graag met raad en daad bij zodat u een beter inzicht krijgt in deze ziekte. Er worden tips gegeven over hoe u tot een beter en makkelijker contact met uw familielid kan komen.

 

De werkgroep dementie geeft zelf ook bijscholingen aan het intern personeel om de omgang met dementerende bewoners te bevorderen.

 

Contacteer ons gerust voor meer informatie hier

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x