Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

FAQ

Wat zijn de voorwaarden voor een opname binnen WZC Residentie Moretus?

Voorwaarden

Iedereen is welkom vanaf 65 jaar. We verwelkomen graag alle mensen die ons vragen om verzorging, ongeacht het zorgprofiel van de zorgvrager. We verzorgen al meer dan 15 jaar mensen met fysieke en/of mentale problemen van A tot Z. Maak gerust een afspraak!

Wat is de inrichting van de kamer?

Inrichting

 

Uw kamer is persoonlijk: U richt ze in naar eigen smaak, naar uw eigen comfort en noden. U kan er bezoek ontvangen wanneer u dit zelf wenst. 

 

Kaders en foto's

Er is een ophangsysteem voorzien in elke kamer waar u fotokaders, familieportretten, schilderijen en dergelijke kan ophangen zonder gaten te boren. Vraag gerust hulp aan de technische dienst om alles op te hangen!

 

TV

Iedereen beschikt over een kabeldistributie, oproepsysteem (zowel in de leefruimte als in de badkamer) en een rechtstreekse telefoonlijn.

 

Bed en toebehoren

Een gemotoriseerd bed, brandvertragende gordijnen en bed-en badlinnen worden door ons voorzien en onderhouden. Optioneel kan u gebruik maken van tafel, stoelen, nachtafeltje dat door ons ter beschikking kan worden gesteld. 

 

Heb ik eigen sanitair op de kamer?

Sanitair en badkamer

Elke kamer is voorzien van een geïnstalleerde badkamer: wastafel met een verlaagde spiegelkast (zodat u er ook gebruik van kan maken terwijl u zit), persoonlijk toilet met een assistentieknop en een inloopdouche. Er zijn geen trapjes of opstapjes zodat we trachten valpartijen uit te sluiten!

 

 

Wie kookt er in Residentie Moretus?

Keuken

Aangedreven door onze chef-kok, die zijn opleiding genoot in de hotelschool van Spermalie (Brugge), streeft ons eigen keukenteam ernaar dagelijks verse maaltijden met verse producten van kwaliteitsleveranciers te bereiden voor u .

"Door een interne keuken te gebruiken blijven producten puur"

 Dagelijks ontvangen we verse groenten van de vroegmarkt op 'het Kiel', 's morgens brengt de warme bakker de ovenverse broden. Alles vers, zodat de smaak en puurheid van de producten behouden blijft!

 

Seizoensgebonden

De maaltijden worden afgestemd op de seizoenen, eventueel gelinkt aan een activiteit of thema zoals voorzien door het animatieteam.

We leggen de nadruk op gevarieerde, dagvers bereide voeding en indien nodig worden dieetmaaltijden voorzien door ons keukenteam op doktersadvies.

 

Menu

De variaties in de menu's zijn eindeloos: spaghetti, wokgerechten, verse dagsoep, wekelijkse frieten, zondagse koffiekoeken, vismaaltijden, paëlla, hutsepot,... Dankzij de aanwezigheid van internationale koks wordt er geregeld een gerecht gepresenteerd met een Zuiderse of Oosterse toets!

 

Thema

Ons keukenteam wordt steeds betrokken in de ruimere zin van een thema zodat menu's aangepast zijn op de animatienamiddagen en/of feesten van ons animatieteam.

Onze koks staan open voor uw suggesties.

 

 

Waar kan je eten?

Eten en drinken

WZC Residentie Moretus gaat uit van een familiaal denken.

Om iedereen de kans te bieden om zijn ochtendmoment in te delen naar persoonlijke wens (dag in, dag uit) wordt het ontbijt geserveerd op de kamer. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen wanneer hij zijn dag start met een stevig ontbijt.

's Middags wordt de warme maaltijd geserveerd in een van de drie restaurants. Dagelijks serveren we dagverse soep, een warme maaltijd, dessert en om af te sluiten een lekkere kop koffie.

Ook voor het avondmaal kan je terecht in een van de drie restaurants. 

Wie wil, kan gerust een glaasje wijn vragen bij zijn maaltijd! 

 

Ons verzorgend team haalt je graag op in de kamer en brengt je graag terug na de maaltijd!

 

Citaat

"Gastvrijheid bestaat uit lekker eten, een klein beetje vuur en buitengewoon veel tederheid."

 

Wie wast de persoonlijke kleding?

Er zijn twee mogelijkheden om de persoonsgebonden was te onderhouden:

 1. Familie

Men kan de voorkeur heeben om de was te laten gebeuren door een familielid of kennis. Deze haalt dan regelmatig het vuile goed op en brengt het gewassen en gestreken terug.

 2. Wasserij

Men kan er voor kiezen om de externe wasserij van WZC Residentie Moretus aan te spreken. Dit is een externe leverancier die op uw kamer elk kledingstuk zal komen labelen. 

Wanneer de kleding gelabeld is, wordt deze 3 keer per week opgehaald om in de wasserij gewassen te worden. Hou er rekening mee dat de kleding ongeveer een weekje weg is vooraleer ze weer gewassen en gestreken in de kast ligt.

Wie is mijn huisarts?

Huisarts

Iedereen heeft de vrije keuze om zijn huisarts zelf te bepalen. De huisarts is een vertrouwenspersoon die een belangrijk medisch aanspreekpunt is. 

Huisartsen willen hun patiënten een kwalitatieve, wetenschappelijk gefundeerde geneeskundige verzorging aanbieden. Door regelmatig bij te scholen, onderling overleg te plegen met de resident, de familie en het verpleegkundig team van WZC Residentie Moretus kan men de huidige inzichten in de medische wetenschap consequent toepassen. 

De huisarts streeft een integrale, persoonlijke aanpak van gezondheidsproblemen na.

Dit betekent dat wij naast de medische en technische aspecten van de residentenzorg ook aandacht hebben voor de persoonlijke ziektebeleving van onze residenten en voor hun sociale omkadering.

WZC Residentie Moretus heeft door de jaren heen met meer dan 80 verschillende huisartsen samengewerkt. 

 

Citaat

"Veel patiënten voelen zoveel dankbaarheid jegens hun arts, dat ze niet inzien, waarom ze hem ook nog zouden moeten betalen."

Is er kinesitherapie mogelijk?

Kinesitherapie

Ons team van kinesisten staat dagelijks in voor de opvolging van dagelijkse beweging tot psychische en motorische revalidatie na een beroerte, hersenbloeding, TIA, CVA,…

Tevens zorgt het team van kinesisten ervoor dat het verzorgend en verpleegkundig team mee betrokken wordt in een revalidatie of herstelproces.

Voor meer informatie over de kinesisten klik hier!

Zijn er logopedisten bereikbaar?

Logopedie

Onze interne logopedisten staan dagelijks ter beschikking voor de begeleiding van de maaltijden, ondersteuning van spraak (bijv. in geval van afasie,…)

Dankzij een voortdurende bijscholing die gevolgd wordt door onze logopedisten, beschikken zij steeds over een parate kennis om onze residenten zo goed mogelijk te begeleiden waar nodig. 

Ons logopedisten-team geeft voortdurend tips aan het verzorgend en ondersteunend personeel zodat iedereen zijn behandeling ten allen tijde kan worden voortgezet in de dagelijkse beleving.

Meer informatie over de logopedisten binnen Residentie Moretus vindt je hier!

 

Wat is het verschil tussen ROB, RVT en assistentiewoning?

RVT

RVT = Rust- en verzorgingstehuis

Het rust- en verzorgingstehuis is een thuisvervangende woonvoorziening die
bestemd is voor zwaar zorg- en hulpbehoevende ouderen. Gedurende de hele dag
krijgen ze er continue de verzorging en verpleging aangeboden die ze nodig
hebben.

 ROB

ROB= Rustoord voor bejaarden

Het rusthuis is een thuisvervangende woonvoorziening voor (valide) ouderen die
omwille van diverse redenen niet meer zelfstandig thuis kunnen en / of willen
blijven wonen. Dit kan bijvoorbeeld zijn uit angst om te vallen. Deze woonvorm
is voornamelijk bestemd voor valide ouderen, maar tegenwoordig worden als
gevolg van de toenemende vergrijzing ook steeds meer hulpbehoevende ouderen
in een rusthuis opgenomen.

 

Wat is een assistentiewoning?

Deze woonvorm is steeds gekoppeld aan een Woon-en zorgcentrum. Assistentiewoningen bieden een meer aangepaste en comfortabele woonomgeving
aan oudere personen die nog vrij zelfstandig kunnen functioneren. Vaak kunnen
en / of willen ze niet meer thuis wonen, omdat hun woonomgeving onaangepast is
of omdat ze angst hebben om te vallen. Er wordt slechts voorzien in een beperkte
en optionele dienstverlening. Dit betekent dat ouderen slechts hulp krijgen als ze
hier expliciet om vragen. Eigenlijk wordt er dus continue beroep gedaan op de
zelfredzaamheid van de oudere persoon. Er kan echter wel steeds beroep gedaan
worden op de dienstverlening van het nabijgelegen Woon- en zorgcentrum waartoe de assistentiewoningen behoren.


meer info over assistentiewoningen kan je hier vinden.

Facturatie

Factuur

Aan het eind van elke maand ontvangt u een factuur voor de verblijfskosten en de afrekening van de gemaakte kosten. 

Indien u dit wenst kan u betalen per overschrijving of per doorlopende opdracht (per SEPA-domiciliëring).

 

Voor meer info kan u hier ons steeds contacteren. 

 

Rookbeleid

Roken

WZC Residentie Moretus is sedert 2014 volledig rookvrij!

Er is geen rokersruimte meer in het gebouw aanwezig. Indien u of uw bezoek wenst te roken, dan kan u hiervoor terecht in de openlucht rokerszone.

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x