Over ons

Over ons

Korte voorstelling

Residentie Moretus is een Woon- en zorgcentrum met 150 bewoners.  We streven ernaar om onze bewoners hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en met de grootste zorg te omringen. Zo wordt er rekening gehouden met de veiligheid van de kamers aan de hand van codesloten, alarmsystemen in kamers en badkamers, brand- en rookdetectoren, camerabewaking etc.

 

Inrichting

Wij hopen dat onze bewoners zich thuis voelen, zowel in hun eigen kamer als in het geheelconcept. Daarom mogen de kamers ook ingericht worden naar eigen voorkeur, en met eigen meubilair. Op deze manier creëert iedereen zijn eigen, gezellige stulpje zoals hij/zij dit wenst zodat men zich dadelijk thuis zal voelen.

 

Dagelijks leven

Ons animatieteam brengt geregeld veranderingen aan in het interieur van het woon-en zorgcentrum in functie van bepaalde thema's en/of evenementen die plaatsvinden.

Op deze manier wordt Residentie Moretus een ware beleving, een plek die altijd leeft en waar altijd iets te belen valt!

 

Afdelingen

Al onze afdelingen beschikken over een ontmoetingsruimte zodat familieraden, besprekingen, animatie, ... op maat kunnen worden afgestemd van de bewoners. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich het onthaal, cafetaria met tuin en zonnig terras, twee multi-functionele zalen, een schaduwrijk terras en onze bibliotheek. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime dagzaal met terras.

 

Kamer

"In uw kamer bent u thuis!" 

  • Uw kamer is persoonlijk: u richt ze dus in naar eigen smaak en naar uw comfort en noden.
  • U ontvangt uw bezoek wanneer u het wil. Bezoekuren bestaan niet!
  • Bed- en badlinnen worden door ons voorzien en onderhouden.
  • Elke kamer beschikt over een moderne, individuele en volledig uitgeruste badkamer met douche, toilet, wastafel en alle ergonomische hulpmiddelen.
  • Elke kamer en badkamer beschikt over een oproepsysteem, zodat u hulp kan inroepen indien nodig.
  • Elke kamer heeft de mogelijkheid tot kabeldistributie en mogelijkheid tot een individuele telefoonlijn. 

 

Interieur

U kan vrij gebruik maken van onze bibliotheek, tuin en onze salons. Feesten, optredens, filmvoorstellingen, uitstappen en excursies worden regelmatig georganiseerd door ons animatieteam. Indien familieleden of kennissen wensen mee te eten, kan dit op aanvraag.

 

Verzorging

Residentie Moretus biedt als Woon-en zorgcentrum plaats aan 150 valide en andersvalide senioren. U blijft bij ons welkom en dit ongeacht de zorgen.

Ons verzorgingsteam bestaat uit verpleegkundigen dag en nacht, logopedisten, zorgkundigen, kinesisten, ergotherapeuten etc en deze staan steeds tot uw dienst.

WZC Residentie Moretus biedt u een totaalconcept: zo helpen ook kapper, pedicure en manicure u graag verder op afspraak in onze residentie.

  

Keuken

Ons eigen keukenteam bereidt dagelijks verse maaltijden met verse producten van kwaliteitsleveranciers voor u. De maaltijden worden afgestemd op de seizoenen, eventueel gelinkt aan een activiteit of thema zoals voorzien door het animatieteam. We leggen de nadruk op gevarieerde, dagvers bereide voeding en indien nodig worden dieetmaaltijden voorzien op doktersadvies.

Onze koks staan open voor uw suggesties!

 

Specialisaties

Residentie Moretus beschikt over een team van referentieverpleegkundigen die een specialisatieopleiding hebben genoten.

Onze wondzorg-, dementie-, sociaal- en palliatieve en sociaal verpleegkundigen staan u graag bij met raad en daad!

Onze ergotherapeuten hebben specialisaties op het vlak van aromatherpie, geheugentrainingstechnieken, rolstoel beweeglijke animatie, muziek,...

Onze kinesisten hebben een bijkomende opleiding gevolgd in de motorische revalidatie. 

 

Voor meer informatie over onze verschillende werkgroepen: klik hier

 

 Communicatie 

Onze deur staat altijd open voor een vraag, een bemerking, een schouderklopje of gewoon voor een goede babbel. Zwijgen is zilver, maar spreken is goud: communicatie is voor WZC Residentie Moretus zéér belangrijk!

 

Contacteer ons hier!

 

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x